
Kukuřičné hamburgery s tuňákem
Nízkotučná alternativa hamburgerů z hovězího masa. Zkuste i salsu s chilli, která jim dodá šťávu.
Suroviny
- 85 g bílého chleba natrhaného na kousky
- 200 g scezené kukuřice z plechovky
- 2x konzerva tuňáka, dobře okapaná
- 25 g strouhaného čedaru
- 3 jarní cibulky nadrobno
- 1 rozšlehané vejce
- 2 lžíce rostlinného oleje
- celozrnné housky, salát, salsa, k podávání
Postup
KROK 1
Chléb rozšlehejte v kuchyňském robotu na drobky, vyklopte do mísy a polovinu kukuřice rozšlehejte na jemno. Do mísy s chlebem přidejte nasekanou kukuřici, zbývající celou kukuřici, tuňáka, sýr, jarní cibulku a trochu koření a dobře promíchejte. Po částech přidávejte vejce (možná ho nebudete potřebovat všechno), dokud směs nebude dostatečně lepivá, aby se z ní daly vytvarovat čtyři stejně velké hamburgery
KROK 2
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a hamburgery smažte 5 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavé a horké uprostřed. Naplňte je do celozrnných housek s oblíbeným salátem a pořádnou porcí salsy.
Mohlo by vás zajímat
Fenomén talířů a mís, červená řepa G’s!