
Kukuřice s uzenou paprikou a limetkovým máslem
Vychutnejte si kukuřičný klas s uzenou paprikou a limetkovým máslem jako jednoduchou, ale chutnou letní přílohu. Můžete je připravit na grilu nebo na varné desce.
Suroviny
- 4 celé kukuřičné klasy
- 80 g slaného másla
- 1 lžička pálivé uzené papriky
- 2 limetky, rozpůlené
- 20 g parmezánu, nastrouhaný
- 1 lžíce rostlinného oleje
- hrst koriandru na ozdobu
Postup
KROK 1
Přiveďte velký hrnec s osolenou vodou k varu, snižte teplotu na střední a vařte kukuřičné klasy 10 minut. Mezitím připravte paprikové a limetkové máslo. Změklé máslo smíchejte s paprikou. Vmíchejte polovinu limetkové kůry a polovinu parmazánu.
KROK 2
Zapalte gril, případně rozehřejte suchou pánev na středním plameni, dokud se nerozpálí. Osušte kukuřici a lehce ji potřete olejem. Vařte 7-10 minut na rozpálené pánvi nebo na grilu a každých pár minut ji otočte, až zezlátne a místy lehce zuhelnatí.
KROK 3
Kukuřici vyjměte na talíř a potřete ji paprikovým máslem. Posypte zbytkem parmazánu, koriandrem a zbylou limetkovou kůrou. Podávejte s půlkami limetek na vymačkání.
Mohlo by vás zajímat
Fenomén talířů a mís, červená řepa G’s!