Detail
Celková doba přípravy: 1 hod
Přichystá cca 2kg

Kořeněné čatní z červené řepy

Toto pestře zbarvené čatní z červené řepy a pomeranče podávejte se sýry a uzeninami. Je jemně kořeněné skořicí, hřebíčkem a semínky koriandru.

Suroviny

  • 1,5 kg syrové červené řepy nakrájené na kostičky
  • 3 cibule, nakrájené nadrobno
  • 3 jablka, nastrouhaná
  • kůra a šťáva ze 3 pomerančů
  • 2 lžíce hořčičných semínek
  • 1 lžíce koriandru
  • 1 lžíce mletého hřebíčku.
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 700 ml červeného vinného octa
  • 700 g zlatého krystalového cukru

Postup

KROK 1
V zavařovací misce nebo v největším hrnci dobře promíchejte všechny ingredience. Přiveďte k mírnému varu a za občasného míchání vařte 1 hodinu, dokud čatní nezhoustne a řepa nezměkne.

KROK 2
Zatímco se čatní vaří, připravte si sterilní sklenice. Jakmile je čatní hotové, nechte ho 10 minut odstát, pak ho opatrně lžící naplňte do sklenic a ještě horké je uzavřete. Můžete ho sníst hned, ale ještě lepší bude po měsíci. Na chladném a tmavém místě vydrží až 6 měsíců. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 2 měsíců.

Mohlo by vás zajímat

Fenomén talířů a mís, červená řepa G’s!

Kořeněné čatní z červené řepy

Toto pestře zbarvené čatní z červené řepy a pomeranče podávejte se sýry a uzeninami. Je jemně kořeněné skořicí, hřebíčkem a semínky koriandru.
 

Číst více

Brownies z červené řepy

I s polovičním obsahem tuku oproti běžným brownies stále mají intenzivní čokoládovou chuť.
 

Číst více

Losos s hořčicí, červenou řepou a čočkou

Uvařte si chutnou bezlepkovou večeři za 20 minut. Náš losos ve skandinávském stylu se podává s červenou řepou, čočkou, dýňovými semínky, kapary, hořčicí a koprem.

Číst více

Těstoviny s červenou řepou a fetou

Vneste na svůj jídelní stůl barvy s našimi krémovými těstovinami s červenou řepou a fetou. Jsou plné výživných látek a představují sytý zeleninový oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Číst více

Boršč

Připravte si hřejivou mísu boršče podle tohoto jednoduchého receptu. Vydatnou polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany a kouskem křupavého chleba.

Číst více

Kukuřice s uzenou paprikou a limetkovým máslem

Vychutnejte si kukuřičný klas s uzenou paprikou a limetkovým máslem jako jednoduchou, ale chutnou letní přílohu. Můžete je připravit na grilu nebo na varné desce.

Číst více

Kukuřičná polévka na kari

Okořeňte si den tímto chutným receptem na kukuřici na kari s vejcem a zeleným chilli. Je to ideální lehký oběd nebo večeře v chladných dnech.
 

Číst více

Kukuřičné a špenátové lívance

Tyto zdravé lívance ze sladké kukuřice a špenátu jsou plné vitaminu C a bílkovin. Jsou skvělým příkrmem při odstavování dětí od kojenecké výživy.
 

Číst více

Kukuřičné hamburgery s tuňákem

Nízkotučná alternativa hamburgerů z hovězího masa. Zkuste i salsu s chilli, která jim dodá šťávu.
 

Číst více

Kukuřičná salsa

Tato vegetariánská příloha je velmi rychlá a dokonale ladí s jalapeño, koriandrem, limetkou a fetou.
 

Číst více