
Celková doba přípravy: 45 min
4 porce
Kukuřičná polévka na kari
Okořeňte si den tímto chutným receptem na kukuřici na kari s vejcem a zeleným chilli. Je to ideální lehký oběd nebo večeře v chladných dnech.
Suroviny
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 1 červená nebo zelená chilli paprička, nasekaná
- 1 mrkev nadrobno
- 1 řapíkatý celer, jemně nasekaný
- 1½ lžičky kurkumy
- 1½ lžíce kari pasty
- 1 kostka kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 50 g červené čočky
- 400 ml kokosového mléka
- 800 ml vody
- 250 g mražené kukuřice
- rozpůlené vejce uvařené doměkka
- koriandr
- plátky zelené chilli papričky
Postup
Na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a vařte 8-10 minut, dokud nezměkne. Přidejte stroužky česneku, červenou nebo zelenou chilli papričku, mrkev a celer. Vařte 2 minuty, poté přidejte mletou kurkumu, kari pastu a čočku. Po 30 s přilijte kokosové mléko a 800 ml vroucí vody a kostku vývaru. Přikryjte a vařte 15 minut. Přidejte kukuřici, přikryjte a vařte 3 minuty. Polévku nechte rozvařit nebo částečně rozmixovat. Podle chuti dochuťte. Doplňte rozpůleným vejcem uvařeným doměkka, lístky koriandru a plátky zelené chilli papričky.
Mohlo by vás zajímat
Fenomén talířů a mís, červená řepa G’s!