
Celková doba přípravy: 15 min
4 porce
Kukuřičná salsa
Tato vegetariánská příloha je velmi rychlá a dokonale ladí s jalapeño, koriandrem, limetkou a fetou.
Suroviny
- 4 kukuřičné klasy
- 2 nakrájená rajčata
- ½ červené cibule
- 1 červená paprika
- 1 avokádo
- 1 paprička jalapeño, nadrobno
- hrst koriandru, nahrubo nasekaného
- šťáva ze 3 limetek
- 75 g sýra feta
Postup
KROK 1
Kukuřici vařte asi 5 minut nebo dokud nezměkne. Zchlaďte pod studenou vodou a důkladně slijte. Odřízněte kukuřici od klasu a vložte do velké mísy. Pokud máte již hotovou kukuřici např. z plechovky, rovnou pokračujte.
KROK 2
Přidejte rajčata, cibuli, červenou papriku, avokádo, papričku jalapeño – vše nakrájené nadrobno. Přidejte koriandr, limetkovou šťávu a koření a dobře promíchejte. Při podávání posypte sýrem feta.
Mohlo by vás zajímat
Fenomén talířů a mís, červená řepa G’s!