Brownies z červené řepy
Celková doba přípravy: 55 min
Přichystá 15-20 ks

Brownies z červené řepy

I s polovičním obsahem tuku oproti běžným brownies stále mají intenzivní čokoládovou chuť.

Suroviny

  • 500 g předvařené červené řepy (3-4 střední řepy)
  • 100 g másla
  • 200 g čokolády (70 % kakaa)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 25 g kakaového prášku

Postup

KROK 1
Řepu nakrájejte nahrubo a vložte do hrnce. Přidejte trochu vody a povařte asi 12 minut nebo dokud nezměkne.

KROK 2
Troubu předehřejte na 180C s ventilátorem. Zatímco se řepa vaří, vymažte máslem plech o rozměrech 20 x 30 cm nebo malý pekáč. Čokoládu nahrubo nasekejte a máslo nakrájejte na kostičky. Uvařenou řepu vyklopte do síta, slijte z ní přebytečnou tekutinu a poté ji spolu s čokoládou, máslem a vanilkou vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru. Šlehejte, dokud nebude směs co nejhladší. Čokoláda a máslo se při tom rozpustí.

KROK 3
Do velké mísy dejte cukr a vejce a šlehejte je elektrickým ručním šlehačem, dokud nezhoustnou, nezesvětlají a nezpění se, asi 2 minuty. Do mísy dejte lžíci směsi z červené řepy (v této fázi to nebude vypadat moc hezky, ale vydržte) a pak ji pomocí lžíce vmíchejte do vyšlehaných vajec. Přisypte mouku a kakaový prášek a opatrně je vmíchejte do hladkého těsta.

KROK 4
Nalijte do připravené formy a pečte 25 minut nebo dokud těsto nevykyne a při zatřesení s formou se pod středem jen nepatrně zachvěje. Ve formě nechte zcela vychladnout.

Mohlo by vás zajímat

Fenomén talířů a mís, červená řepa G’s!

Kořeněné čatní z červené řepy

Toto pestře zbarvené čatní z červené řepy a pomeranče podávejte se sýry a uzeninami. Je jemně kořeněné skořicí, hřebíčkem a semínky koriandru.
 

Číst více

Brownies z červené řepy

I s polovičním obsahem tuku oproti běžným brownies stále mají intenzivní čokoládovou chuť.
 

Číst více

Losos s hořčicí, červenou řepou a čočkou

Uvařte si chutnou bezlepkovou večeři za 20 minut. Náš losos ve skandinávském stylu se podává s červenou řepou, čočkou, dýňovými semínky, kapary, hořčicí a koprem.

Číst více

Těstoviny s červenou řepou a fetou

Vneste na svůj jídelní stůl barvy s našimi krémovými těstovinami s červenou řepou a fetou. Jsou plné výživných látek a představují sytý zeleninový oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Číst více

Boršč

Připravte si hřejivou mísu boršče podle tohoto jednoduchého receptu. Vydatnou polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany a kouskem křupavého chleba.

Číst více

Kukuřice s uzenou paprikou a limetkovým máslem

Vychutnejte si kukuřičný klas s uzenou paprikou a limetkovým máslem jako jednoduchou, ale chutnou letní přílohu. Můžete je připravit na grilu nebo na varné desce.

Číst více

Kukuřičná polévka na kari

Okořeňte si den tímto chutným receptem na kukuřici na kari s vejcem a zeleným chilli. Je to ideální lehký oběd nebo večeře v chladných dnech.
 

Číst více

Kukuřičné a špenátové lívance

Tyto zdravé lívance ze sladké kukuřice a špenátu jsou plné vitaminu C a bílkovin. Jsou skvělým příkrmem při odstavování dětí od kojenecké výživy.
 

Číst více

Kukuřičné hamburgery s tuňákem

Nízkotučná alternativa hamburgerů z hovězího masa. Zkuste i salsu s chilli, která jim dodá šťávu.
 

Číst více

Kukuřičná salsa

Tato vegetariánská příloha je velmi rychlá a dokonale ladí s jalapeño, koriandrem, limetkou a fetou.
 

Číst více