
Těstoviny s červenou řepou a fetou
Vneste na svůj jídelní stůl barvy s našimi krémovými těstovinami s červenou řepou a fetou. Jsou plné výživných látek a představují sytý zeleninový oběd nebo večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 2 velké červené řepy, nahrubo nakrájené
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 cibule nakrájené nadrobno
- 4 řapíkaté celery, jemně nakrájené, vrcholky celeru nechte oddělené
- 4 mrkve, nadrobno
- 1 malý svazek bazalky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 400 g celozrnných těstovin
- 75 g nízkotučného crème fraîche
- 100 g fety
Postup
KROK 1
Velký hrnec s osolenou vodou přiveďte k varu a přidejte kousky červené řepy. Vařte 5 minut a poté řepu přendejte na talíř.
KROK 2
Mezitím dejte do velké pánve na středním plameni olivový olej, přidejte cibuli, celer a mrkev a vařte 8 minut do změknutí. Stonky bazalky a vrcholky celeru nakrájejte nadrobno, přidejte na pánev spolu s česnekem a smažte další půl minuty.
KROK 3
Těstoviny vyklopte do hrnce s vodou z červené řepy a uvařte. Slijte vodu z těstovin, ponechte si 200 ml vody a vyklopte těstoviny zpět do pánve.
KROK 4
Mezitím vložte řepu s polovinou osmažené zeleniny do mísy kuchyňského robotu s většinou bazalkových lístků a crème fraîche a rozmixujte do hladka. Postupně přidávejte slitou vodu z těstovin na ředění, až vznikne hustá směs.
KROK 5
Omáčku vmíchejte do těstovin spolu se zbývající osmaženou zeleninou a trochou koření. Rozdělte do misek, navrch rozdrobte fetu a posypte zbylými lístky bazalky. Pokud chcete, přidejte trochu černého pepře.
Mohlo by vás zajímat
Fenomén talířů a mís, červená řepa G’s!