Těstoviny s červenou řepou a fetou
Celková doba přípravy: 35 min
4 porce

Těstoviny s červenou řepou a fetou

Vneste na svůj jídelní stůl barvy s našimi krémovými těstovinami s červenou řepou a fetou. Jsou plné výživných látek a představují sytý zeleninový oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Suroviny

  • 2 velké červené řepy, nahrubo nakrájené
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule nakrájené nadrobno
  • 4 řapíkaté celery, jemně nakrájené, vrcholky celeru nechte oddělené
  • 4 mrkve, nadrobno
  • 1 malý svazek bazalky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 400 g celozrnných těstovin
  • 75 g nízkotučného crème fraîche
  • 100 g fety

Postup

KROK 1
Velký hrnec s osolenou vodou přiveďte k varu a přidejte kousky červené řepy. Vařte 5 minut a poté řepu přendejte na talíř.

KROK 2
Mezitím dejte do velké pánve na středním plameni olivový olej, přidejte cibuli, celer a mrkev a vařte 8 minut do změknutí. Stonky bazalky a vrcholky celeru nakrájejte nadrobno, přidejte na pánev spolu s česnekem a smažte další půl minuty.

KROK 3
Těstoviny vyklopte do hrnce s vodou z červené řepy a uvařte. Slijte vodu z těstovin, ponechte si 200 ml vody a vyklopte těstoviny zpět do pánve.

KROK 4
Mezitím vložte řepu s polovinou osmažené zeleniny do mísy kuchyňského robotu s většinou bazalkových lístků a crème fraîche a rozmixujte do hladka. Postupně přidávejte slitou vodu z těstovin na ředění, až vznikne hustá směs.

KROK 5
Omáčku vmíchejte do těstovin spolu se zbývající osmaženou zeleninou a trochou koření. Rozdělte do misek, navrch rozdrobte fetu a posypte zbylými lístky bazalky. Pokud chcete, přidejte trochu černého pepře.

Mohlo by vás zajímat

Fenomén talířů a mís, červená řepa G’s!

Kořeněné čatní z červené řepy

Toto pestře zbarvené čatní z červené řepy a pomeranče podávejte se sýry a uzeninami. Je jemně kořeněné skořicí, hřebíčkem a semínky koriandru.
 

Číst více

Brownies z červené řepy

I s polovičním obsahem tuku oproti běžným brownies stále mají intenzivní čokoládovou chuť.
 

Číst více

Losos s hořčicí, červenou řepou a čočkou

Uvařte si chutnou bezlepkovou večeři za 20 minut. Náš losos ve skandinávském stylu se podává s červenou řepou, čočkou, dýňovými semínky, kapary, hořčicí a koprem.

Číst více

Těstoviny s červenou řepou a fetou

Vneste na svůj jídelní stůl barvy s našimi krémovými těstovinami s červenou řepou a fetou. Jsou plné výživných látek a představují sytý zeleninový oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Číst více

Boršč

Připravte si hřejivou mísu boršče podle tohoto jednoduchého receptu. Vydatnou polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany a kouskem křupavého chleba.

Číst více

Kukuřice s uzenou paprikou a limetkovým máslem

Vychutnejte si kukuřičný klas s uzenou paprikou a limetkovým máslem jako jednoduchou, ale chutnou letní přílohu. Můžete je připravit na grilu nebo na varné desce.

Číst více

Kukuřičná polévka na kari

Okořeňte si den tímto chutným receptem na kukuřici na kari s vejcem a zeleným chilli. Je to ideální lehký oběd nebo večeře v chladných dnech.
 

Číst více

Kukuřičné a špenátové lívance

Tyto zdravé lívance ze sladké kukuřice a špenátu jsou plné vitaminu C a bílkovin. Jsou skvělým příkrmem při odstavování dětí od kojenecké výživy.
 

Číst více

Kukuřičné hamburgery s tuňákem

Nízkotučná alternativa hamburgerů z hovězího masa. Zkuste i salsu s chilli, která jim dodá šťávu.
 

Číst více

Kukuřičná salsa

Tato vegetariánská příloha je velmi rychlá a dokonale ladí s jalapeño, koriandrem, limetkou a fetou.
 

Číst více