
Celková doba přípravy: 20 min
2 porce
Losos s hořčicí, červenou řepou a čočkou
Uvařte si chutnou bezlepkovou večeři za 20 minut. Náš losos ve skandinávském stylu se podává s červenou řepou, čočkou, dýňovými semínky, kapary, hořčicí a koprem.
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce celozrnné hořčice
- ½ lžičky medu
- 2 filety z lososa
- 250 g sáčku hotové vařené zelené čočky puy
- 250 g vařené červené řepy
- 2 lžíce crème fraîche
- 1 malé balení kopru, nahrubo nasekaného
- 1-2 lžíce kaparů
- ½ citronu, oloupaného z kůry a nakrájeného na 2 klínky k podávání
- 2 lžíce opražených dýňových semínek
- rukola, k podávání
Postup
KROK 1
Troubu předehřejte na 200C. Smíchejte 1 lžíci oleje, hořčici, med a trochu koření. Filety z lososa položte na plech a potřete je směsí medu a hořčice. Čočku a červenou řepu vyklopte do zapékací misky, promíchejte se zbývajícím olejem a dobře okořeňte. Obojí vložte na 10 minut do trouby, dokud není losos propečený.
KROK 2
Čočku promíchejte s crème fraîche, koprem, kapary a citronovou kůrou. Podávejte vedle lososa s dýňovými semínky a s citronem na vymačkání, případně s rukolovým salátem.
Mohlo by vás zajímat
Fenomén talířů a mís, červená řepa G’s!